• TERÄSMUTSI

5 sekunnin sääntö

Ihmismassa tallustaa kiireisen näköisenä kohti päämääräänsä, puheensorinaa havaittavissa taustalla, rauhallinen, mutta motivoiva musiikki kantautuu korviin. Siltä kuulostaa tämä maanantai ympärilläni, nauttiessani lempparilattea kauramaidolla ja vieressä viikon aloitusjuoma Activize odottaa kumoamistaan. Toimistoni on tänään vakkarikahvilassani, Lielahdessa. Nimittäin ulkona oleva harmaus ja kylmyys ei inspiroinut minua jäämään kotiin. Siksi sain päähänpiston lähteä aloittamaan työviikkoni motivoivaan ympäristöön, siispä vein pikkuneidin mummulaan, josta hänet haenkin sitten juuri ennen neljää. Tänään on erilainen maanantai, sillä IsoJii viettää illan kanssamme kotona, joka tarkoittaa, että saan tehdä töitä ja reenata rauhassa. Luxusta, koko perhe kasassa, arki-iltana ja heti kärkeen vieläpä maanantaina.


Näin viikon alkaessa onkin erittäin hyvä pysähtyä ja pohtia mitä tapahtuisikaan jos sitä ei aina miettisi moneen kertaan ennen kuin ryhtyy toimimaan, tiedätkös jättäisi sen vatvomisen. Sillä, kun ihminen toimii ensimmäisen ajatuksen siivittämänä, 5 sekunnin sisään siitä, kun tuo ajatus tai idea on saavuttanut tietoisen mielen. Silloin hän toimii yleensä arvojensa mukaisesti, eikä meihin sisäänrakennettu kyseenalaistaja pääse vielä niskan päälle. Oi, kyllä, joskus mennään metsään, mutta mitä sitten, sillä siitäkin opitaan ja päästään jälleen askel eteenpäin.


Varsinkin Suomessa on oletus se, että meillä on aina varasuunnitelmallekkin oma varasuunnitelma. Mitähän voisikaan tapahtua jos sen aina ja ikuisesti hankitun Oivariinin tilalle ostaisikin Floraa tai sen isoisän mailta nostetun perunan sijaan ostaisikin bataattia? -Hui, voiko noin todella toimia?


Täysin sama ajatusmalli pätee myös omien unelmien ja intohimojen sekä tavoitteiden toteuttamiseen, sillä mikään ei muutu jos kukaan ei suutu. Jos teet asiat niin kuin ne ovat aina tehty ja odotat uudenlaisia tuloksia, menet metsään ja pahasti.

Kuten arvata jo saattaa niin tässäkään en ole kuin muut vaan jos saan hullun idean, lähden sitä työstämään enkä mieti kahta kertaa. Teen elämässäni liki kaiken intuitiolla.


Voisi ajatella unelmien tavoittelua eräänlaisena Tinderinä. Kun Tinderin ideana on swaipata joko vasemmalle tai oikealle, nopean ensivaikutelman ja kuvan perusteella, on tämä kuin 5 sekunnin säännön ehdoilla elämistä. Ensimmäinen fiilis on siis se ratkaiseva, joko seuraat intuitiotasi tai jäät rannalle jossittelemaan ja katselemaan, kun se Välimeren risteily seilasi ohitse.


Ota tai jätä, liika pohtiminen ja ajattelu vie unelmien täyttämisen lisäksi myös jännityksen elämästä. Olen huomannut kiinnittäväni todella huomiota siihen, etten jää liikaa vatvomaan vaan tartun siihen ensimmäiseen intuitiiviseen ajatukseen, lähes 99%:sesti. Joskus se vie täysin metsään, useimmiten kuitenkin huikeat maisemat avautuvat aisteille. Ei ole olemassa huonoja päätöksiä, koska jos päätös ei vie sinua tavoitteeseesi se vie sinut opettavaiselle retkelle, joka jälleen avaa silmiäsi.

Elämästäni on kaikonnut paljon kuormittavia asioita/henkilöitä/ajatuksia, kun ryhdyin toteuttamaan itseäni 5 sekunnin säännön avulla.


Siksipä uskon, että mikäli Sinulla on elämässäsi kuormittavia tekijöitä, kannattaa ainakin kokeilla 5 sekunnin sääntöön luottamista, sillä mitäpä voit hävittävää on? -Voit oppia tai saavuttaa unelmasi.Luota intuitioon, luota tunteeseen.
-TERÄSMUTSI

167 views0 comments

Recent Posts

See All

Raiskaus on aina raiskatun syy

*Seuraava kirjoitus voi järkyttää herkimpiä* Raflaava otsikko, ehkä, mutta näin minulle on todettu. Ja tuo lause jos mikä satuttaa, jo ihan ketä vain, mutta erityisesti tuon karmivan kokemuksen kokene

OTA YHTEYTTÄ

YHTEISTYÖT&TIEDUSTELUT
hensku (at) terasmutsi.com
+358 50 3160 000
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

©2020 BY TERÄSMUTSI.