• TERÄSMUTSI

Hiukset lähti! – Olin nopeampi kuin ”Pertti”

HIUKSET LÄHTI! – Kauneus jäi!

Multa lähti hiukset! Mulle yksi suurimpia asioita sairastumisen jälkeen oli se, että mitä teen hiuksilleni. Kun sain kuulla, että kasvain on aivoissa, oletus oli tietenkin heti, että hiuksiani en pitää saa. Se mitä en kuitenkaan tiennyt oli se, että joudun jo näin nopeasti luopumaan hiuksistani. Ajattelin, että koska leikkauksesta puhuttiin syyskuun aikana suoritettavaksi, saisin vieläkin nauttia kutreistani. Toinenpa oli tässäkin totuus!

rokkaan minkä vaan fledan

Kuten aiemmin jo kerroin jouduin sairaalassa useampaan leikkaukseen, jotka veivät hiuksiani. Ensin minulla oli vielä hiusta paljonkin jäljellä, koska operoineet henkilöt olivat poistaneet mahdollisimman vähän ja vain vaaditulta alueelta. Nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että mahdollisissa seuraavissa operaatioissa tulisi hiukset vähentymään radikaalisti. Silloin sain idean, että voisin lahjoittaa osan hiuksistani, kun ne kerta kuitenkin viedään. Voin kertoa, että jos tieto sairaudesta tuli puskista, niin tuo hiuksettomuus sai minut liki sekoamaan pelosta. Piste, jossa oltiin hiusteni kanssa oli vuosien työllä saavutettu. Platinablondista purkkatukasta, tummiin todella hyvälaatuisiin kutreihin, tie oli pitkä ja kivinen. Tieto, että pian minä olisin liki kalju, se sai mut itkemään. Ajattelin, että olenpa turhamainen, mutta toisaalta mitä moni nainen voi varmasti samaistua tunteeseeni. Yhtäkkiä tiedät menettäväsi hiukset päästäsi, mulla oli vielä todella pitkät ja paksut hiukset. Ei yhtään normaalit suomalaiset vaan enemmänkin vahvat, paksut ja hyväkuntoiset. Tuo hiusten leikkaaminen oli sunniteltu tehtäväksi erään parturi-tuttuni kanssa, mutta heillä sairastuttiin ja sittenpä tulikin yökyläily -viikonloppu ihanan Tiinan luo. Tiina ilmoitti illalla spontaanisti, että voitaisiin katsoa hiusten tilanne nyt heti. Todella mahtavaa spontaaniutta, en ehtinyt juurikaan panikoimaan vaan ainoastaan innostuin! Siitä se ajatus sitten lähti!

naisen kruunu – itsevarmuuden lähde

Moni naisista allekirjoittaa, kun sanon, että parhaina hiuspäivinä on myös itsevarmuus katossa, Niin se on ja sainkin tuntea hetken verran miltä tuntuu, kun sun ulkonäköä kehutaan siten, mitä et ole kuullut useaan vuoteen. Tähän liittyi vahvasti lisääntynyt haluni pitää hiuksia auki. Viime vuosina mun hiukset on myös saaneet enemmän rakkautta ja hoivaa multa kuin aikoihin. Olin vielä muutama hetki takaperin täysin platinablondi ja niin hiukseni kuin hiuspohjani huusivat hoosiannaa. Muistan jännittäneeni tummaan siirtymistä kuin hullu. Lopputulos kuitenkin häikäisi ja hoito teki niin hyvää myös hiuspohjalleni, joka oli vahingoittunut ainaisesta blondaamisesta. Etsin ja etsin oikeita hoitotuotteita todella pitkään, joilla saisin pidettyä niin hiuspohjan sekä hiukset kunnossa. Löysin ihanan Tiinan ja TIK Salongin, ammattitaidolla katsottiin mulle oikeat tuotteet ja hiukset olivat todella kruunu mun olemukseeni. Tiina olisi siis oikea ihminen myös taikomaan hiuksettomammasta lookistani mageen. Niinpä eräänä iltana hän tarttui saksiin ja koneeseen, taikoen mulle maailman mageimman lookin. Jännitin ihan turhaan, koska lopputulema oli ja on upea. Nyt on helpompi hengittää, kun hiukset ovat silti kruununa tuottamassa itsevarmuutta vaikka niitä onkin todella paljon vähemmän. Tiesimme jo, että leikkauksen kohdatessa lähtee hiuksia vielä lisää, sillä operaatio suoritetaan takaraivosta käsin. Sovimme, että otamme operaation lähestyessä hiuksia lyhyemmäksi vielä ja katsotaan vielä mallia. Hulluinta oli, että innostuin itse myös todella paljon hiusten leikkaamisesta ja kannustinkin vain ottamaan lisää pois. Alkuun tuntui todella suurelta olla näin lyhythiuksinen nainen, kohtasin monia katseita sekä varmasti myös ennakkoluuloja tästä syystä. Toki lisänä ovat nuo leikkausarvet, jotka tekevät lookista aika rokkimimmin. Silti oon ihan superonnellinen ja kiitollinen, että mulla on ympärilläni #laumassa ihmisiä, joiden hyväsydämisyys yllättää ammattitaidonkin yli.

Suuri kiitos TIK-Salonki ja Tiina, että saan tuntea itseni sairaanakin upeaksi! Suuri kiitos myös lahjoitusmahdollisuudesta, nyt voin auttaa hiuksillani jotakuta sairastunutta!

xx Teräsmutsi 

muista lukea myös: Lauantai – jona kävin rajamailla

#hiukset #muodonmuutos #tiksalonki

11 views0 comments

Recent Posts

See All