• TERÄSMUTSI

Kosketus -ihmismielen huume

ihminen elää kosketuksesta, koskemattomuuteen kuolee

Ihminen on olento, joka elää kosketuksesta. Toiset tarvitsee sitä enemmän kuin toiset, mutta jokainen meistä kuitenkin sisimmässään tuntee tarpeen. Tuo tarve tulee tyydytetyksi, kun yhteys on aito ja vahvana läsnä. Jokainen meistä tarvitsee päivittäin kosketusta, joka kertoo, että olet arvokas ja kelpaat juuri sellaisena kuin oletkin. Kosketus on ihmiselle hyväksynnän ja läheisyyden muodoista yksi vahvimpia. Kun sua ei kosketeta, sun mielikin tummuu.

hyvä vai paha

Onko kaikki koskettaminen hellää, herkkää ja pehmeää? Kuuluuko kosketuksen olla vain mieltä hellästi sivelevää? Voisiko kosketus olla myös rujompaa ja vahvempaa? Miltä kosketus tuntuu, kun se tulee ihmiseltä, johon sulla on vahva yhteys? Jokainen ihminen ei pääse edes kokemaan vahvinta kosketuksen muotoa, mutta jokainen voi itse päättää vaatia kosketusta itselleen. Mielestäni kosketetuksi tuleminen on jokaisen oikeus. Elin ennen suhteessa, jossa kosketus muuttui etäiseksi haaveeksi ja jopa halaaminen oli kiellettyä tiettyinä aikoina. Mieli myrkyttyy hyvin nopeasti tuollaisessa tilanteessa niin, että kosketus on vain kaukainen ajatus horisontissa. Koskettamattomuus oli uusi normaali. Koskettamattomuus oli läsnä jokaisessa päivässä, se teki mielen sairaaksi. Kosketuksen kaipaaminen meni aivan yli hilseen, siitä tuli lähes pakkomielle. Kun sait silmät auki, tunsit tarpeen tulla kosketetuksi, mutta tiesit, ettet tule.

TARVITSEEKO IHMINEN sitä VAI VAIN MIELI?

Mietin usein, onko kosketus vain mielen huume vai tarvitseeko koko psykofyysinen kokonaisuutemme kosketusta, tullakseen nähdyksi, kuulluksi ja tunteakseen? Mietin paljon kosketuksen voimaa! Kosketus on osa sydämen ruuasta, eikä sydänkään pysy kylläisenä jos sitä ruokitaan kerran vuodessa. Kosketus on siis perustarve jokaiselle ihmiselle, jota tarvitsee koko keho ei ainoastaan mieli. Koko keho myös ansaitsee tulla kosketetuksi, nähdyksi. Jokaisella meistä on oikeus tulla kosketetuksi säännöllisesti. Kosketuksen syvyys ja taso vaihtelee, aina. Se miten suhun kosketaan, annatko koskettaa ja onko joissain elämän vaiheissa sitä vähemmän, se on pitkälle myös itsestäsi kiinni. Jossittelu on turhaa, mutta sanon silti, että olemalla entistäkin rohkeampi voit saavuttaa suurempia tunteita ja löytää ne oikeat ihmiset sun ympärillesi. Kaikki on kiinni siitä miten sä päätät nähdä elämäsi,  kuinka rohkea omaa elämääsi kohtaan olet ja mitä sä vaadit siltä.

ota teräsmutsi seurantaan myös: https://www.facebook.com/terasmutsi/

Koetko sä tulevasi kosketetuksi tarpeeksi? Mikä on ylipäätään sun kantasi kosketukseen; tuleeko sen aina olla herkkää ja hellää?

xx Teräsmutsi

#ihmissuhteet #koskettamminen #kosketus

9 views0 comments

Recent Posts

See All