• TERÄSMUTSI

Kuka mä olen? -Teräsmutsi sairauden jälkeen!

Updated: Mar 31, 2021

Kuka hitto teräsmutsi oikein on? – sairauden jälkeen

Jokanen meistä kokee jonkunlaisen identiteetti-kriisin elämässään, myös Teräsmutsi. Monet meistä useampaan otteeseen. Mulla se puhkesi sairastamisen jäljiltä jokseenkin nyt. Samaan aikaan tiedän tasan mitä haluan ja silti kysyn päässäni, että mitähän hittoa? Tuttua? 

No mistä löysin itseni, tällä kertaa?

Ennen sairautta mulla oli ihan 100% tieto, mitä haluun ja kuka oon. Oli helppo olla Teräsmutsi (jos olemisen helppoudesta voi edes puhua), tiesin mitä haluan ja mihin suuntaan kulkea. Tai niin mä luulin… No sittenpä sairastuin, urahaaveet ja oikeestaan koko elämä katos jalkojen alta. Kaikki jäi ja tilalle tuli vain sairaus ja sen läpi selviäminen. Mikään ei oikeestaan enää ollut mua ja silti samaan aikaan mikään ei tuntunut niin minulta kuin se tulevaisuus. Pää siis aika pyörällä siitä, että kuka mä olin tai olen?

Kelataan aikaan jälkeen sairauden

Niin, aika paljon kelataan fiiliksiä sekä tapahtumia, mutta päästään pääpointtiin. Nimittäin siihen, että kuka Teräsmutsi eli mä oon tai mitä koen olevani? Aika jälkeen sairauden, kun oon päässyt takaisin elämään kiinni, on ollut uusien kuin myös vanhojen tuttujenkin intressien totuttelua. Jos jotain siistiä niin, uusia ja rohkeampia ajatuksia on elämässä läsnä. Rohkeammin ja varmemmin kohti niitä omia intressejä sekä unelmia, kyllä. Nälkäisesti ja kunnianhimoisesti kohti tavoitteita. Tahtotila rakentaa uraa, saada aikaan suuria projekteja sekä onnistumisia niissä. Aivan varmasti, mutta myös ymmärrys oman kehon rajoista.

Kun katson nykyhetkeä, mietin paljon myös sitä, että jos löytäisinkin mieluisan työpaikan ja haluaisinkin mennä toiselle töihin. Kykenisinkö siihen? -Vaikka sairaus on takana, mietityttää jaksaminen ja esimerkiksi taukojen tarve. Tiedostan, että olen hyvässä kunnossa, sairaalastakin saatu palaute on päätä huimaavaa. Siltikin saan säännöllisesti väsymys-kohtauksia, koen kiputiloja ja muita toimintakykyjä alentavaa.

Teräsmutsi sä oot nuori ja sulla oli ”vaan” kasvain

Oli vain kasvain, eikä tässä olla niin vanhoja etteikö palautuminen olisi niin huikeaa, että tiedän tasan tarkkaan kuka oon ja mitä haluan. Aivan, silti minuus heitti kokonaan häränpyllyä. Ura-minä on löytänyt itsensä vasta viime kuukausina, vaikkei vielä olekkaan muodostunut kokonaiseksi. Projektit, elämykset, media ja finanssi-ala tietyissä määrin. Siinäpä oikeastaan mun mielenkiinnon kohteet. Ja siinä juurikin ne mihin tulen keskittymään! Se missä ainakin huomaan eron on, että en todellakaan halua käyttää aikaani enää asioihin, joiden tekeminen ei edistä mun hyvää fiilistä. Haluun enemmän ja enemmän onnistumisia, hyvän olon fiiliksiä sekä tuntea olevani hyvä. Itsestäänselvyys?-Ehkä sulle, mutta tarkastele jokaista päivääsi. Onks se sitä 110%?-Niinpä.

Sairaus oli matka, elämä sen jälkeen seikkailu

Pertti- oli matka minuuteen ja oikeastaan juuri sinne syvimpiin sopukoihin. En väitä löytäneeni tai tietäväni elämäni kulkusuuntaa 110%, mutta ainakin tiedän kenen kanssa ja vasemmalle vaiko oikealle. Mulla on hyvä kutina kaikesta mitä on tulossa ja mitä on suunnitteilla. Elämme jännittäviä aikoja! Se jos mikä on siistiä!

Suosittelen muuten kuuntelemaan podcastin, jossa kävin vieraana. Juteltiin työelämästä ja syövästä. Miten nuoret aikuiset yhdistää ne tai mitä sairauden jälkeen? En kait ole ainut, joka sairauden aikana kadottaa työminänsä kokonaan?

Pääset kuuntelemaan Syöpä ja Työ -podcastin, jossa olin vieraana tästä.

xx Teräsmutsi

#pertti #teräsmutsi #ura #podcast #sylvary

263 views0 comments

Recent Posts

See All