• TERÄSMUTSI

Luonnossa luonnollisesti ( *kaupallinen yhteistyö)

Updated: Apr 14

Viimeisimmästä julkaisusta on hetki vierähtänyt, toivottavasti oot pysynyt mukana somen puolella!

...ja jos et niin, ota homma haltuun klikkaamalla tästä


(Majoitus & elämykset saatu yhteistyössä Borealis Wildlife Centren kanssa)

Me tosiaan oltiin kevään kelkkareissussa Kuhmossa, tarkemmin Viiksimossa. Siis aivan Venäjän rajan tuntumassa, ihanan jylhissä metsä-maisemissa. Tällä kertaa ajatuksena oli siis, freeride! Urat ja tiukat mutkat unholaan.


Reissumme viimeiset päivät mieli halajasi jo luontoon ilman moottorivehkeitä, siispä, bongattiin Borealis Wildlife Centre ja huipputyyppi Kari. Tää mesta itsessään havisee historiaa, sillä itse keskus, on vanha rajavartioasema, joka on saneerattu nyt uuteen uskoon. Kari päästi meidät tuonne nautiskelemaan kahden kesken toistemme seurasta sekä esitteli meille petojen ja eläinten bongausmestat. Luontoahan Kuhmossa tosiaan on enemmän koskematonta kuin uskottekaan, täysin silmän kantamattomiin. Ja on muuten sellaiset metsä, suo ja aukeat, maisemat, että sielu todella lepää.


Ihminen on vuosikymmenten saatossa tullut aivan liian kauas luonnosta, sen asukeista ja siellä olemisesta. Nykyään on arkipäivää elää keskellä kuohua ja kuhinaa. On absurdi käsite, jos kaveri toteaa lähtevänsä keskelle metsää viettämään viikonloppua. Täysin normaalia taasen on lähteä keskustaan bailaamaan ja bilettämään. Meidän ihmismieli tarvitsee luontoa, sen asukkeja ja aikaa siellä luonnossa itsessään.


Musta on upeaa nähdä, kuinka, esimerkiksi juurikin Kari kuvaa petoja ja saa niiden tunteet kaapattua. Aivan kuin eläimet puhuisivat kuvissa ja kertoisivat tuntemuksistaan, kuten me ihmiset puhumme toisillemme.


Itselleni kuviakin tärkeämpää on juuri ne eläimet, se fiilis siellä luonnossa ja se hiljaisuus. Kuulet todella luonnon, siis metsän keskustelevan sun kanssasi. Näet ja koet enemmän kuin koskaan mistään kuvasta, elokuvista tai kertomuksista, kun puet luontotamineet päälle ja painut kojulle ihmettelemään.


Juurikin Borealis Wildlife Centrellä ja sen luontokojuilla, riittääkin ihmeteltävää ja koettavaa, sillä luonto Kuhmossa tarjoaa moniakin eläimiä. Onkin harmi, osaltaan, että Suomessa esimerkiksi sudet ja ahmat koetaan uhkina, sitä kautta petoina. Sillä omasta mielestäni susi on yksi luontomme kauneimpia eläimiä, ilveksen kanssa. Kunnioitettava, jylhä, itsevarma ja kaunis eläin.


Knoppitietoa Borealiksesta;


"Boreal Wildlife Centre on Kuhmossa toimiva yritys, joka tuottaa ensiluokkaisia eläintentarkkailu- ja kuvaustuotteita. Yrityksen perustajina ovat Jani ja Markku Määttä sekä Kari Kemppainen. Janilla ja Markulla on vankka kokemus eläinten tarkkailu- ja kuvaustuotteista Martinselkosen Eräkeskuksesta. Kari on kuvannut ja tehnyt luontoelokuvia jo yli 25-vuoden ajan.


Katselu- ja kuvauspaikat sijaitsevat Viiksimossa, Kuhmossa. Alueella on kuvattu suurpetoja jo yli 30-vuoden ajan ja siellä on mahdollista nähdä sekä kuvata mm. ahmaa, karhuja, susia, metsoja, hirviä, majavia ja metsäpeuroja. Varsinkin ahmoja ja karhuja alueella esiintyy runsaasti." - Viiksimo.fiMeille tämä paikka, eläimet, bongailu ja fiilikset, oli se juttu mistä nautittiin. Juurikin se eläinten läsnäolon aistiminen ja tietous luonnossa liikkuessa niiden siellä olemisesta, sai rauhoittumaan. Tunsin tosiaankin olevani kotona, kun olin keskellä eläimiä, tarkemmin juurikin näitä pedoiksi kutsuttuja.Borealis Wildlife Centre tarjoaa asiakkailleen kojujen lisäksi, ohjelmaa, elämyksiä ja majoitusta. Eli kokonaisuuden, jolla koet jotain unohtumatonta elämässäsi. Pääset lähemmäs luontoa, näet mitä upeimpia yksilöitä.


Kari toimi mahtavana hostina, oppaana ja ihan ystävänä meille tuolla reissulla! Ja juuri tästä syystä suosittelenkin Borealiksen luo matkustamista ja Karin kanssa keskustelemista. Hän todella tekee työtään sydämestään! Borealiksessa sun on mahdollista nähdä yksilöidysti eläimet ja luonto, kokea se todellinen sielun ruoka.Tsekkaa Wildlife Borealis Centre -sivut ja buukkaa itsellesi omat elämyksesi!

Me todellakin palataan tuonne kesällä!

xx Teräsmutsi44 views0 comments

Recent Posts

See All