• TERÄSMUTSI

Me Äidit -totuus äitiydestä!

maailman vahvimmat, totuus äideistä

12.5.2019 Äitienpäivä, itselle toinen äitinä ja sen kunniaksi haluan lausua muutaman totuuden äideistä -millaisia me äidit ollaankaan. Äitiys ansaitsisi ehdottomasti useamman päivän itselleen kuin kerran vuodessa. Äitiydestä ja sen luomista tunteista puhutaan aivan liian vähän. Kerron oman totuuteni äideistä. Äidit -arjen sankarit!

valtavan suuri rakkaus

Siis en ikimaailmassa voinut ennen raskautta kuvitella kokevani jotain niin suurta ja voimakasta kuin äidin rakkaus. Kun sain tietää olevani raskaana, tunneryöppy oli aivan älytön. Olin todella onnellinen, samaan aikaan peloissani ja innoissani tulevasta. Ajattelin jo tuolloin, että äitiydessä piilee suuri potentiaali. En vain tiennyt miten monivivahteinen. Upeita tunteita, raskaita ajatuksia.

”sä olet hullu, haluat auttaa äitejä”

Kun oma tytär syntyi lokakuussa 2017, mun missio iski kuin kirkkaalta taivaalta. Oma tyttäreni toi saapuessaan myös mun elämäntyön. Moni sanoi jo silloin, että sä olet seonnut. Äidit kuulemma ovat niitä pahimpia hyeenoja toisilleen. En uskonut. Enkä usko edelleenkään.

Tullessani äidiksi etsin vertaistukea ja samoihin aikoihin synnyttäviä naisia ympärilleni. Jonkin aikaa se toi valoa ja iloa tuoreen äidin elämään. Kunnes tuli aika, jolloin sain jälleen kokea sen mitä erilaisena ja uniikkina ihmisenä olin jo ennen äitiyttäkin kokenut. Se järjettömän vahva voima, joka äideissä on, valjastettiin täysin väärään kohteeseen. Olin ihmeissäni, eikö juuri meidän äitien tulisi pitää yhtä ja luoda positiivista voimaa sekä iloa toisiemme elämään?

Äidit voisivat halutessaan muuttaa koko maailman paremmaksi, vahvemmaksi ja positiivisemmaksi paikaksi elää. Meillä on kaikki valta käsissämme niin, että se jopa pelottaa. Kun ymmärtäisimme yhdistää voimamme yhdeksi yhteiseksi rintamaksi, mikään ei pysäyttäisi meitä muuttamasta maailmaa. Silti yhä useammin näen ja kuulen äitien arvostelevan toisiaan kiivaammin kuin kukaan voisi uskoa.Teet niin tai teet näin, saat aina jonkun haukkomaan henkeään. Äidit suojelevat omiaan kuin leijonaemot konsanaan, mutta muita laumaan kuuluvia hyljitään ja arvostellaan tietämättä loppuen lopuksi faktoja ollenkaan.

Silti mä en missiostani luovu, haluan nähdä, että saan muutoksen aikaan.

äitien takana piilevä totuus

Äidit kilpailevat keskenään, vaikka ainoa kilpailu, jota heidän tulisi käydä on oppia joka päivä olemaan parempi äiti omalle lapselleen. Tämä on ammatti, jossa voit kulkea huoletta laput silmillä siltä osin, että keskityt vain omaan jälkeläiseeesi. On tärkeää luoda oman näköinen tyyli elää ja kasvattaa lasta. Luen usein vauva-palstoja kuinka hädissään olevat äidit kysyvät toisiltaan neuvoja mitä ihmeellisimpiin asioihin ja sen jälkeen vastaus vastaakin jo liki lakia. Minä kuten aivan varmasti monet muutkin esikoistaan odottaneet, olin pitkään aivan tuuliajolla siitä kuinka elää lapseni kanssa. Tapoja on yhtä monta kuin äitejä, mutta liki jokaisen äidin mielestä hänen tapansa on ainut oikea. Nostan hattua jokaiselle äidille, joka kunnioittaa toisten äitien tapoja kasvattaa ja elää heidän lapsiensa kanssa. Loppuen lopuksi sinä tiedät vain sen, minkä he haluavat kertoa ja näet vain sen minkä he näyttävät. Uskon vahvasti, että jos lapsen kasvattamiseen olisi tietty kaava, tulisi lapsia tehtaalta. Siispä, koska jokaisen naisen matka äidiksi on yksilöllinen, jokainen lapsi on yksilö ja jokaisen äidin suhde lapseensa on täysin uniikki -voisimme ennemmin hyväksyä sen ja olla ylpeitä erilaisuudestamme kuin hyppiä toistemme silmille.

ÄITIENPÄIVÄ -NEVA FÖRGET!

Suomessa, kun Äitienpäivä on vain kerran vuodessa, muistakaa lähimmäiset oikeasti antaa edes päivän verran läsnäoloa, rakkautta, aikaa ja lepoa. Musta olisi aivan sairaan siistiä, jos pidettäisiin epävirallisia Äitienpäiviä joka kuukausi, jotta äitien hyvinvoinnista huolehtimisesta tulisi nykypäivän juttu eikä tabu.

Äidit meissä piilee voima luoda suuri Naarasleijonalauma, yhtenäinen, vahva, oikeudenmukainen ja ennen kaikkea positiivinen ja periksiantamaton. Oletko sinä mukana luomassa tätä yhteisöä? Äideillä on oikeus pyytää ja saada tukea, meillä on oikeus voida energisesti ja luoda omaa uraa. Äideillä on oikeus olla naisia, jotka haluavat elämältään muutakin kuin olla tissi ja tiskari. Äitiys on upea asia, mutta ei naisen elämän ainut asia. Tämän haluaisin jokaisen äidin oppivan, ei todellakaan ole väärin haluta muutakin kuin äitiyttä.

Kun äiti voi hyvin -koko perhe voi hyvin.

Ihanaa Äitienpäivän iltaa jokaiselle äidille / äidiksi haluavalle / äiti -mieliselle / enkeli -äidille 

Lue myös Suomen kovin naarasleijona – Mitä äitiys on?

xx Teräsmutsi

#äiti #äitienpäivä #äitiys

14 views0 comments

Recent Posts

See All