• TERÄSMUTSI

Mistä minun hyvinvointini koostuu?

Updated: Mar 31, 2021

Monen vuoden liikunta – hyvinvointi -kokemuksella, olen muodostanut käsityksen, jonka mukaan hyvinvointi koostuu useammasta eri peruspilarista. Nuo peruspilarit muotoutuvat meillä jokaisella eri rooleihin, muutama kivijalkaperustuksena kuitenkin jokaisella. Hyvinvointi jo ihan pelkästään sanana voi meille kaikille merkitä eri asioita ja ajattelinkin kertoa, mistä koostuu minun hyvinvointini. Mistä siis ammennan elämän iloni, energiani ja onnellisuuteni.


UNI

– Oi kyllä, kaikki me aikuiset, joilla on lapsi/lapsia ymmärrämme, kun sanon nauttivani kunnon yöunista. Uni on ollut aina mulle ihan supertärkee peruspilari oman hyvinvoinnin ylläpitämiseksi. Kaikesta muusta voin tinkiä, mutta en unista. Tämä herättikin minussa paljon ajatuksia raskaana, kun viimeiseen 3 kuukauteen yöunet olivat tuntematon käsite. Sitä alkoi sitten tietenkin jännittämään, että miten käy, kun neiti saapuu maailmaan. Ja ensimmäiset 2 kuukautta menikin ihan nuuskutellessa vastasyntynyttä, nukkuessa ja nauttiessa. Meilläpä sitten tulikin jokin vaihe, joka jäi päälle ja PikkuJii heräili useaan otteesen. Onneksi alkukankeuden jälkeen tajuttiin jakaa heräilyjä, joten jaksaminen parani hieman. Lopullisen uni-avun, sain FitLinen Restoratesta. Ai, että ne hetket ja tunnit, kun öisin saan nukkua. Ne nukutaankin kuin vastasyntynyt eli syvää unta ja paljon. Olen siis lopun elämääni superkiitollinen Restoratesta, sillä se selkeästi on auttanut minua unissani sekä palautumisessani vauhdikkaista päivistä. Miten sitten tunnistan huonon fiiliksen tai huonot yöunet? No kevyesti jo pelkästään sillä, että IsoJii huomauttelee ärtymyksestäni tai siitä, että unohdan about kaiken.

RAVINTO

– Nammm. Siis minä rakastan laaturuokaa. Jo pelkästään se ruuan tekemisen prosessi on niin nautinnollinen, että saanko vain kokkailla omia lemppareitani. Sen lisäksi, että rakastan ruokaa, niin nimenomaan puhdasta ja tasapainoisen terveellinen ruoka on lähellä sydäntäni. Ruuasta saan energiaa ja hyvän fiiliksen. Käytän myös tasapainoisen ruokavalioni lisäksi laadukkaita ja imeytyviä ravintolisiä, tällä maksimoin oman kehoni ja mieleni toiminnan. Rakastan myös hyviä viinejä, suklaata, latte-kahvia ja salmiakkia. Luotankin enemmän tasapainoon, elän itsekkin 80/20 -ideologialla. Täten, en koe jääväni mistään paitsi vaan nimenomaan, koen saavani enemmän. Tuo kahvi-juttu onkin jännä, sillä en koe saavani minkään tason energiannousua juodessani lattea.

LIIKUNTA

– Koko elämäni olen rakastunut liikuntaa, aikuis-iällä suurimmaksi mielihyvän ja onnistumisen tunteen antajaksi on osoittautunut kuntosali-harjoittelu sekä kehon painolla tapahtuvat harjoitteet. Liikunta on siis parasta mielestäni mitä voi vaatteet päällä tehdä, toki kyllä reenaan kotona liki ilman vaatteitakin, joten tuo sanonta on ehkä hieman kyseenalainen. Suurimmat onnistumisen kiksit saan, kun treenin jälkeisenä päivänä on lihakset aivan muussia. Rakastan myös nähdä ne muutokset kehossani, joita harjoittelulla saan aikaan. Liikunnasta saan niin huikeat fiilikset, että malttamattomana odotan seuraavaa treeniä. Se on myös minulle yksi tehokkaimpia tapoja mielen hyvinvointini ylläpitoon. SEKSI – Tämä on varmasti yksi hyvinvoinnin pilareista, joka jakaa mielipiteitä. Mulle seksi on elinehto, sitä on oltava. Paljon, hyvää, intohimoista. Jos saan treenaamisesta hyvät vibat, niin tästäpä saakin sitten vallan loistavat vibat. Ikään kuin kirsikka kakun päälle. Enkä siis tarkoita seksillä, pelkästään itse aktia vaan nimenomaan kaikkea seksuaalisuutta, läheisyyttä, hellyyttä ja rakkauden osoituksia. AHHH JA NAMM! Mielen hyvinvointi kiittää, parisuhde kiittää ja niin kiittää muuten universumikin.

RAHA

– Listan viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä. Joku saattaisi väittää, että raha ei tuo onnea ja mitä näitä nyt on. Uskallanpa kuitenkin väittää, etten koskaan ole kuullut kenenkään nauttivan rahattomuudestakaan. Itse ajattelen niin, että tahdon vaurastua ja juurikin vaurastuessani haluan auttaa muitakin onnistumaan oman talous-elämänsä kohentamisessa. Rahalla ei saa onnea, mutta rahan avulla voin hankkia elämyksiä, jotka tuottavat iloa ja onnellisuutta. Suurin näistä, matkustaminen ja vapauden tunne. Okei, kyllä minä myös tykkään hyvältä näyttävistä treenivaatteista ja nopeista autoista. Eikä siinä ole mitään väärää vaan nimenomaan päinvastoin, kun löytää sen oman kultaisen polkunsa elämässään, on jo pitkällä. On paljon monia muitakin asioita, jotka tuottavat minulle hyvinvointia lisää, mutta tässäpä peruspilareita ja niitä suurimpia.

Mielestäni rahan kanssa tulee kuitenkin on pidettävä mielessä, ettei sen anna määritellä itseään. Loppuen lopuksi täältä ei saa kukaan mukaan mitään.


Kiinnostaisi kuulla, mitkä ovat teidän top3 -hyvinvointipilarit ja miksi?

xx TERÄSMUTSI

13 views0 comments

Recent Posts

See All