• TERÄSMUTSI

Mitä jos lähipiirissäsi ei fyysisesti ole edes sitä 5 ihmistä?

”listatkaa viisi fyysisesti läheisintä ihmistä elämässänne”

Näin alkoi eräs harjoitus viikonloppuna Kuopiossa. Tuo päivä herätti paljon ajatuksia koskien lähipiiriäni. Mietin todella ketkä ovat ne viisi läheisintä ihmistä elämässäni? En saanut mieleeni kuin ainoastaan kolme ihmistä. Tässä harjoituksessa ei lasketa omia lapsia mukaan, vain aikuiset käyvät listaasi. Mitä ihmettä, oonko viallinen kun mulla ei ole viittä läheisintä ihmistä?

ARVOSTA ITSEÄSI, ÄLÄ HAALI HYVÄN PÄIVÄN TUTTUJA

Olen aina itse ollut aikamoinen ihmis-magneetti, olen haalinut ihmisiä ympärilleni ja pian olen huomannut heidän käyttävän minua hyväkseni / puhuvat selkäni takana. Vihdoin hypättyäni Teräsmutsin tielle, olen löytänyt oman arvoni. Olen päättänyt pitäytyä muutamassa huikeessa läheisessä ja onhan mulla verkon kautta ihan älyttömän paljon ystäviksi muodostuneita huikeita persoonia. Suurin opetus tässä se, että uskalla olla niin rohkea, että arvostat itseäsi ja olet mielummin ilman suurta massaa ympärilläsi.

yksinäisyys ei ole kaunista, rumempaa on väärät ihmiset ympärilläsi

Tiedän, ei meistä kukaan tahdo olla yksin. Jokainen tahtoo tulla kuulluksi, ymmärretyksi ja nähdyksi. Se on meidän jokaisen oikeus! On kuitenkin yhtäläinen oikeutemme olla hyväksymättä. lähipiiriimme ihmisiä, jotka imevät meistä energiat ja sen hyvyyden. Minut herätti todellakin ihan kyyneliin asti tuo tehtävä viikonloppuna, sillä ymmärsin kuinka kaltoin olen aiemmin itseäni kohdellut. En ole arvostanut itseäni tarpeeksi, jotta suojelisin minääni vääränlaisilta ihmisiltä. Oletko sinä löytänyt itsesi tilanteesta, jossa et tunnista ympäristöäsi? -Minä olen. Nyt osaan arvostaa omaa tilaani, niitä muutamia ihmisiä, jotka olen päästänyt tuohon tilaan ”sisälle”. Ennen kaikkea olen ymmärtänyt, että ”online” -ystävyys voi olla fyysistä ystävyyttä arvokkaampaa.

Mun ympärilläni on tiivis yhteisö timantteja täynnä

Oi, kyllä! Oon niin fiiliksissäni siitä, että jokainen ihminen joka on jollain tavalla osa mun elämää juuri tällä hetkellä on positiivinen, periksiantamaton ja vahva ihminen. Kun Kuopiossa ymmärsin sen, että muutama ihminen on riittävästi ja mun aistit heräsi sille, että onhan niitä ihmisiä lähellä vaikka kuinka, olen ollut hypessä siitä asti. Vaikka paljon puhutaan sosiaalisen median negatiivisista puolista, on mun pakko nostaa niitä hyviä juurikin tässä asiassa esiin. Ilman somea, en olisi tutustunut niin moneen huikeaan persoonaan. Ilman somea en olisi yhteydessä lähes päivittäin aivan älyttömän motivoivien ihmisten kanssa. On totta, että toisaalta some tekee kommunikoinnin niin helposti, että se myös erottaa ihmisiä toisistaa, se on hyvä.

Usko siis siihen, että sulle on olemassa ne oikeat tyypit, se oikea yhteisö ja ennen kaikkea, että kaikkea ei tarvitse sietää! On oikein sanoa, ”kiitos nyt riittää” ja jatkaa matkaa! Mä oon tehnyt tämän valinnan viime aikoina hätkähdyttävän monta kertaa.

Olisi mahtavaa kuulla teiltä lukijoilta tarinoita ihmisistä ja suhteista ympäriltänne. Onko teillä kaikilla viisi fyysisesti lähintä ihmistä? Vai löytyykö muita kohtalon tovereita, joilla on muutama todella fyysisesti läheinen ja enemmän sitten ”online” ystäviä?

Mitä mieltä olette onko some-ystävyys oikeaa ystävyyttä?

Mulle tärkeimmät ihmiset ovat löytyneet tekemäni työn kautta, mikä on musta aivan älyttömän siistiä!

xx Teräsmutsi

#fyysinen #lähipiiri #some

12 views0 comments

Recent Posts

See All