• TERÄSMUTSI

Reissuun alle vuosikkaan kanssa - uhka vai mahdollisuus?

Kun olin raskaana, odotin ihan superina sitä hetkeä, että meidän perhe pääsee kunnolla reissuun ensi kerran. Kuitenkin juuri tämä reissaaminen jakaa todella paljon mielipiteitä, sillä on kuulemma todella rankkaa reissata pikkutaaperon kanssa, joka ei vielä kävele kunnolla saati, että puhuisi yms...


No kuten varmasti olette jo huomanneet, olen usein eri mieltä kuin valtaväestö, niin myös tälläkin kertaa. Näen reissaamisen pelkästään mahdollisuutena näinkin pienen kanssa. Miksi?

Hän tottuu heti pienestä pitäen liikkuvaan lifestyleen, näkee ja kokee eri kulttuureja sekä saa upeita kokemuksia jo vauva-iästään lähtien. Tiedän, että on fiksua silti varautua ja varustautua moneen, siksi kirjoitin tämän blogi-postauksen.


Mihin valmistautua?

Kun itse olin pieni, taisin olla jopa nuorempi kuin meidän PikkuJii, kohdatessani ensimmäisen reissuni. Paljoa en muista, mutta ne huippujutut joita olen kuullut, odotan innolla kertovani tyttärelleni myös niitä. On kuitenkin muutama juttu, jonka muistan. Nimittäin; lämmitetyt kertakäyttömukit nousun sekä laskun yhteydessä lennoilla, jotta korvat eivät menisi paineiden vaihtelusta inhottavasti lukkoon. Sainkin kuulla, että nykyään tähän on jopa korvatulppia joissa magneetit poistavat painetta...

Lapsen kanssa reissatessa on myös hyvä muistaa, ettei joka päivälle ota minuutti-aikataulua. Kätevänä reissaajana olen jo taas katsonut kohteet, joissa olisi mukava käydä, mutta en tahdo jokaista opastettuna reissuna, joten auto tai mönkkäri alle ja menoksi ihan oman aikataulun mukaan.

Jos lapsi sattuisi sairastumaan tai kävisi jotain, on hyvä hoitaa vakuutukset kuntoon, ne turvaavat reissussa kuin reissussa.


Miten varustautua?

Rentona mutsina mennään tälläkin saralla, nimittäin nykypäivänä paljon saat hankittua kohteesta ja sitä mitä ei saa, ei myöskään tarvita.

Hyvänä nyrkkisääntönä reissuun pakatessa on kuitenkin: Syö, Juo, Nuku, Suojaudu. +Liiku.

Eli meidän reissuun lähtee tällä kertaa täältä kotimaasta mukaan seuraavat tarvikkeet ja loput sitten kohteesta;

-Kantoreppu, päiväretkille, esim. rotko-vierailuille tai kävelyille paikkoihin, joissa ei rattailla liikuta.

-Matkarattaat, nämä on erittäin hyvä muistaa. Onneksi toki monesta hotellista saa jo ihan lainata mikäli ei omia halua raahata mukana.

-Omat vaipat, mikäli on yhtä herkkäpeppu kuin meidän PikkuJii (monesta marketista, löytyy kuitenkin tutkimalla samaa laatua)

-Aurinkorasva, jos siis kohteesi on aurinkoisen lämmin

-Lääkettä sekä hoitava rasva

-UV-suojapuku, jottei iho kärähdä ja, jotta lapsi saa nauttia auringosta ja rantaleikeistä

-Hellehattu/lätsä, suojaamaan päätä

-Korvike ja ruuat, meillä varaudutaan ensimmäisille päiville ja tutustutaan myös kohdemaan kulttuurin ruokiin rohkeasti

+Vaatteet, vettä ja iloinen mieli


Ainakin tälle reissulle meillä pitäisi olla PikkuJiille ihan oma matkalaukku, joten ongelmaa ei tuota hänen tavaroidensa mukaan nappaaminen millään tasoa, tämä siis hyvä muistaa jokaisen. Sen lisäksi on hyvä muistaa se, että siellä kohteessakin hyvinkin todennäköisesti elää ja kasvaa lapset, joten sieltä on saatavissa perustarpeet.

Huoli pois, valppaana ja uteliaana koko perhe reissun päälle nauttimaan!


Kertokaas te, jotka olette reissanneet alle vuoden ikäisen lapsen kanssa, miltä se tuntui? Mitä otitte huomioon?-Teräsmutsi


#lomavinkit #perheloma #teräsperhe #vauvamukana

311 views0 comments

Recent Posts

See All

Raiskaus on aina raiskatun syy

*Seuraava kirjoitus voi järkyttää herkimpiä* Raflaava otsikko, ehkä, mutta näin minulle on todettu. Ja tuo lause jos mikä satuttaa, jo ihan ketä vain, mutta erityisesti tuon karmivan kokemuksen kokene

OTA YHTEYTTÄ

YHTEISTYÖT&TIEDUSTELUT
hensku (at) terasmutsi.com
+358 50 3160 000
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

©2020 BY TERÄSMUTSI.