• TERÄSMUTSI

Terveen paperit! – MÄ TEIN SEN!

Updated: Mar 31, 2021

kelaa, terveen paperit! -mä tein sen!

Jep, sain terveen paperit. Mä todellakin tein sen! Okei, kelataanpa vähän. Nimittäin, kyllä, se Pertti löytyy päästä vieläkin ja kiertohäiriö myöskin. Mikään ei kokonaisuudessaan ole poistunut tai tehnyt ihmeparantumista. Silti sain ”terveen paperit” ja se fiilis, se vasta olikin huikea. Pakko myöntää, että puhelun jälkeen hetken ajan oli liki kuolematon fiilis. Mä olin selvinnyt. Me oltiin yhdessä selvitty. Mikään ei tulisi enää tielle.

Terveys ensin, kaikki muu sitten

Oon tätä mieltä edelleenkin. Mä sain puhelun, jota olin odottanut kauhulla ja jännityksellä. Mua eniten leikannut kirurgi soitti ja kertoi pään kuvien tulokset sekä kävi läpi mun tämän hetkistä tilannetta. Kuuntelin vain leuka lattiassa puhelua ja loppu viimein taisin tirauttaa kyyneleetkin. Se fiilis, minkä sain aikaan myös ympärilleni, hittolainen! Ensimmäisenä taisin puolisoni lisäksi sitten kilauttaa mummille. Mummi oli viime vuonna sellainen yksi tärkeimmistä tukihenkilöistäni. Hänestä teenkin ihan oman julkaisun, sillä koen, että hän sen ansaitsee. Mummi, mä rakastan sua! No niin takaisin aiheeseen. Eli soitin mummille ja hän purskahti liki heti itkuun.

Minä: ”Moi Mummi, miten voit? Puhuin justiinsa Timon kanssa puhelimessa. Mä sain terveen paperit!”

Mummi: ”Ei jummijammi, oletko tosissasi?” *itkua*

Viime vuonna, sairaalassa opin, että perhana se terveys täytyy olla sun eka prioriteetti. Hyvinvointi tarvitsee olla jokaisena päivänä osa sun elämääsi. Itseään ei saa sivuuttaa ja kehoa on kuunneltava.

Mä sain terveen paperit, toinen sairaus-epäilyn

Kelasin, että jes! Viime vuoden saamarin kova taistelu, se on takana päin. Me voidaan vihdoin elää täysillä ja hulluna rakastaen. Ilman sen suurempia terveyshuolia tai sairaalassa ravaamisia. Din din diiiiiin, TÖNTS!  Vissiin luulin niin, no luulin väärin. Vain muutama tunti mun ilon puhelustani, puoliso lukee kannastaan uutisia, jotka ei sitten niinkään ilahduttaneet. Hänen kanssa ollaan juostu koko syksy loppukesän kohtauksen johdosta tutkimuksissa. Nyt jo hieman valoa tunnelin päässä, kunnes sitten tosiaan hän kurkkasi kantaansa ja totesi, että lisää tutkimuksia tiedossa ja vieläpä taholle johon ei ihan turhaan määrätä. Toisen ilme ja ulosanti muuttui heti. Huoli, stressi, jännitys ja jopa pelko, hetkessä katossaan. Mietin, mitä sanoa tai miten reagoida? Juurihan vasta ajatus ”normaalista” arjesta, siis siitä elämästä, ilman sairaalaa, leikkauksia tai ambulansseja, oli totta. Hetkessä se kaikki tuntui taas todella kaukaiselta. Vaikkei siis vielä mitään virallista ole edes tiedossa?

Päätin, että mä yritän parhaani mukaan olla nyt se, tukevasti juuret maahan juurtanut puu, johon nojautua. Tää puu ei myrskyissä hievahdakkaan, romahtamisesta puhumattakaan. Yhdessä! Niin me tästäkin selvittäisiin. Yhdessä, käsi kädessä! Jos jokin niin viime vuosi ja -20 alku, opetti sen, että tässä suhteessa on sitä jotain ja meissä se jokin, jolla viedään kaikki projektit maaliin!

Uskotko siis, kun sanon, että mua tai meitä, ei voita mikään?

LUE MYÖS:


Teräsmutsin löydät myös TÄÄLTÄ.

xx Teräsmutsi

#pertti #terveenpaperit #terveys #kasvain #aivokasvain

77 views0 comments

Recent Posts

See All