• TERÄSMUTSI

Vuoden 2020 Juhannus! -KAUNEUTTA JA TIUSKIMISTA

Vuoden 2020 Juhannus

Tänä vuonna startattiin Juhannus ja sen viettäminen aiemmin kuin moni. Pakattiin auto täyteen jo torstaiksi ja Lexan nokka suuntasi kohti ”tuntematonta.” Ystäväpariskunnan kanssa toteutettava reissu olisi täynnä erilaisia yllätyksiä, ennusteen mukaan myös sää tulisi hellimään. Tiedossa olisi kauneutta, mutta mitä ei tiedetty, myös tiuskimista ja huonoa asiakaspalvelua. Tiedossa olisi rentoutumista sekä kaunista luontoa.

Kauneutta ja tiuskimista

Saavuttiin iltapäiväksi kohteeseen, joka osoittautui Ähtäriksi. Ähtärin, Naava Chalet Resorttiin. Kauniin aurinkoiset maisemat kohti Hankavettä. Tää reissu olisi omistettu rentoutumiselle ja rauhoittumiselle. Meijän viimeisin reissu, Järvisydämeen, kun ei saanut rentoutumis -statusta, vaikka puitteet sen olisivatkin tarjonneet. Maisemat, luonto ja eläinten äänet saivat aikaan kauniin fiiliksen. Tiedossa olisi ihanaa ohjelmaa, rennolla fiiliksellä. Juhannus juuri mun makuun. Mitä ei arvattu, oli, että Ähtärin Mesikämmen -hotellin henkilökunta oli erittäin epäammattitaitoista.

Turvetta ja syvällisyyttä

Koko loma oikeastaan aloitettiin turpeella. Ihana Lehtopeatin Heikki, toivotti meidät tervettulleiksi SuoSpaalleen. Spalla me päästiin kokemaan suokaste, paljuilua, turvehoidot ja kehon suoristuminen sekä sihisevässä saunassa vihtominen. Sen lisäksi vietettiin aikaa spalla niin, että keskustelut kohosivat ja mieli kirkastui. Kun lähdettiin Resortille, tunsi jokainen meistä syvää kiitollisuutta ja hengellisyyttä. Syvälliset hengelliset keskustelut innoittivat meidät Resortillakin erittäin kauniisiin keskusteluihin. Muutama hetki oltiin ja tsillailtiin, rentouduttiin ja uitiin. Ovikellokin soi, beibe oli tilannut meille tervetuliaisiksi mun lempparishampanjaa. Aikamoinen romantikko tuosta miehestä on kuoriutunut.

Korkkarien kolinaa

Naavassa oli ihanaa se, että saatiin itse kokkailla ja saunoa. Keittiö, iso parveke ja maisemat, ehdottomat tuon huoneiston kruunaajat. Eräälle illalle oli pöytävaraus Mesikämmenen ravintolasta. Se tarkoitti, että vedettiin ykköset päälle ja näytettiin syötävän hyvältä. Minä, joka en juuri koskaan käytä esimerkiksi korkokenkiä tai meikkaa, näytin yhtäkkiä ihan naiselta. Kauneus, joka oli ollut pitkään piilossa kuoren alla, kuoriutui ja nousi pintaan. Musta tuntu tosi upeelta ja sen sainkin beibeltä kuulla useaan otteeseen. Yksi monista beiben ihanuuksista onkin juuri tuo kehujen ja mielipiteiden esittäminen. ”Sä olet upea”.

Susien ulvontaa, meidän tahtiin

Oltiinhan me Ähtärissä, joten pandat ja sudet oli käytävä moikkaamassa. Monet mut tuntevat, tietävätkin, että oon suuri eläinten ystävä. Juurikin siksi, tuntui pahalle, nähdä villejä eläimiä vangittuina ja alistettuina. Sudet oli selkeesti ahdistuneita, vaikkakin jo tottuneita vapautensa riistoon. Muutkin eläimet lekottelivat lämmössä ja tuntuivat olevan töttöröö. Hyvä mieli, mutta haikea fiilis.

Ihmisen vapauden riistäminen, eri asia kuin eläimen vapauden rajoittaminen?

Tuo kysymys nousi vahvasti mieleen. Useampaan otteeseen. Onko oikein viedä villeiltä ja vapailta eläimiltä, kaikki vapaus? Mitähän me ihmiset mietittäisiin, jos meidät laitettaisiin häkkeihin ja myytäisiin sitten eläimille lippuja, pällistelemään meitä? Tosi ristiriitaisia fiiliksiä heräsi tuon Ähtäri Zoo -vierailun aikana.

Vika ilta, melotaan auringonlaskuun

Viimeinen kokonainen päivä kului mulla ja beibellä jälleen suolla. Kiitos siitä jälleen Heikille! Me otettiin ja kurvattiin SuoSpalle toistamiseen, tällä kertaa uimaan suohon sekä saunomaan sihiseviin löylyihin. Jälleen henkeviä keskusteluja ja rentoutumista. Tuo SuoSpa on aivan huikean henkevä paikka! Suosittelen jokaiselle, että varaa paikan itselleen ja vie rakkaimpansa nauttimaan luonnon rauhasta sekä turpeesta! Illalla tai oikeastaan kesäyölle me sitten vuokrattiin kaikille kajakit ja melottiin Hankasaareen paistamaan makkarat ja nauttimaan auringonlaskusta. Auringonlaskuun melominen oli ihan törkeen siisti juttu! Plus superromanttistakin vielä. Melottiin kohti aurinkoa, sen laskiessa ja jatkettiin yötöntä yötä vielä tunteja sen jälkeenkin. Kiitollisuus!

Kiitos Juhannus 2020, olit juuri sellainen kuin toivoin sinun olevan. Kiitos rakas beibeni sekä matkaseurue!

-Teräsmutsi

15 views0 comments

Recent Posts

See All